Hvornår har man brug for terapi? 

Terapi er et håndværk som så meget andet. Ikke noget hokus-pokus, ikke noget med at fifle med folks hjerner. Det er helt konkrete redskaber, som jeg har lært, og som jeg giver videre til dig, så du kan lære at leve dit liv på en måde, du er glad for og trives med.

Selv har jeg været mange år i terapi, men jeg havde også mange levemåder, jeg skulle have fundet alternativer til. Jeg gik kun i terapi, fordi jeg var nødt til det for at overleve – jeg levede nemlig dengang sammen med en mand, der var meget mistroisk overfor mentale behandlere af alle slags, og som mente, at vores interne problemer skulle vi klare selv.

Det kan være udmærket at klare tingene selv. Hvis man kan. Men det kan også være udmærket at tage imod lidt hjælp og støtte til det, så processen bliver lettere. Nogle har brug for mange gange, andre for få. Jeg har haft en klient, der var her to gange, så havde hun fået redskaber nok til at klare sig selv videre – og jeg har en klient, der er startet på et møjsommeligt restaureringsarbejde af sig selv, som kommer til at tage noget tid.

Vi er forskellige.

Når du laver en aftale hos mig, vælger du selv hvad det er, du gerne vil have hjælp til. Jeg behøver ikke at kende hele din forhistorie – hvis den er relevant, skal den nok dukke op hen ad vejen – og nogle gange kan det være rart at fortælle den. Det kan være et helt konkret problem, som f.eks. at du er bange for fugle, eller det kan være noget mere generelt i dit liv – samlivet med en partner eller måske manglen på samme, problemer med din bedste ven/veninde eller på dit job. Eller måske har du svært ved at holde dig selv ud, og får mange negative tanker omkring din egen værdi.

Jeg hedder Ilse Bjerregaard, bor i Vodskov, og har taget den 4. årige uddannelse til oplevelsesorienteret gestaltterapeut på Psykoterapeutisk Institut i København og Aarhus. Jeg følger Dansk Psykoterapeutisk Forenings retninglinjer for etik og terapi, hvilket blandt andet betyder, at jeg har tavshedspligt og modtager løbende supervision. Du kan læse mere om de etiske regler her: http://psykoterapeutforeningen.dk/vedtaegter-og-regler/foreningens-etikregler

Jeg har selv haft både depression, angst, posttraumatisk stresssyndrom og selvmordstanker, men kæmpede mig med gode terapeuters hjælp ud og op, så jeg i dag lever et liv, jeg engang kun turde drømme om. Det kan du også komme til. Måske er alt, du mangler, lidt hjælp til at se tingene klart igen, så du ved, hvad vej du skal gå, og nogle værktøjer at arbejde dig frem med. Noget at gribe i, noget at handle med. Vi mennesker er vidt forskellige, og derfor er vi også nødt til at have forskellige måder at leve vores liv på.

Jeg vil gerne hjælpe dig med at finde din.

Skriv en kommentar: