Det frustrerer mig altid, når nogen siger til mig, at de har opgivet at finde sig en kæreste – ikke fordi de ikke drømmer om det, for det gør de, men det er for svært. De bliver altid snydt, kæresten manipulerer, er urimelig, er utro – eller med andre ord, viser der sig altid at være en eller anden form for dagsorden, man ikke havde set komme, og så står man der med følelsen af svigt og afsavn igen. Eller sådan er forklaringen i hvert fald tit.

Og det svigt ønsker ingen at opleve – så hellere undvære, så hellere lade være med at tage chancen. En af mine venner siger f.eks., at alle kvinder manipulerer. Alle, uden undtagelse. Hvilket faktisk fornærmer mig en del, for er der noget, jeg virkelig sætter en ære i at undgå, er det at manipulere med andre mennesker. Og det hjælper ikke spor, at han – i modsætning til mig – mener, at manipulation er noget, man gør bevidst.

Hans forudindtagethed resulterer så i, at jeg kan komme grueligt galt af sted, når jeg vil spørge ham om noget – eller rettere: Det kan være svært at få et ordentligt svar ud af ham. Og det er ikke, fordi han ikke kan være tydelig – det er en af de egenskaber, jeg allerbedst kan lide ved ham. Men spørger jeg ham f.eks., om han er god til at stege pølser over bål, viser han nærmest tænder (jeg tror, han selv tror, han smiler), og retter mig i et spidst tonefald: ”Det er jo så ikke det rigtige spørgsmål, vel Ilse.” Siger han. ØH … joeh … det er det sådan set. Også selv om vi nærmer os spisetid og bålet er tændt. For jeg har ikke lyst til at bede nogen om at stege de pølser, jeg skal spise, hvis de ikke kan finde ud af det. Så er det lettere at gøre det selv. Men min ven er stensikker på, at det, jeg i virkeligheden spørger ham om er, om han vil være sød at være ham, der steger pølserne. Jamen hvad skal man stille op?!

Det samme tror jeg han har tænkt mange gange, når han har været i kontakt med kvinder, der sagde ét, men mente noget helt andet. Hvad skal man stille op med mennesker, der ikke mener, hvad de siger? Det bliver jo én stor gætteleg, og ofte er man nødt til bare at tage chancen og håbe, man har gættet rigtigt.

Men sådan er det jo med andre mennesker. Man er nødt til at tage chancen. Efterhånden som man lærer folk at kende, ved man mere og mere, og det bliver lettere og lettere at være sammen, men i starten er man nødt til at spørge en hel masse.

Spørge er godt. Selv at sige hvad man vil er godt. At regne med, at man ved hvad den anden vil og er, er knap så godt. Forleden talte jeg med en dame i SuperBrugsen, som havde dårlige erfaringer med ”mænd, der havde weekendbørn” … så sådan én gad hun ikke have igen. Nærmere adspurgt viste det sig så, at det faktisk kun var den sidste kæreste, hun havde haft, hvor det havde været problemfyldt med weekendbørnene – men det var altså nok til, at det kom på den røde liste over ting, hendes kommende kæreste ikke skulle have. På listen stod også ølmave, skaldepande og at være arbejdsløs.

Hvis du er en af dem, der ikke tror, det kan lade sig gøre, vil jeg sige dig noget: Så længe, du holder fast i det, sker det i hvert fald ikke. Det er okay at give op – det kan få dig til at lade være med at scanne hver mulig partner, du får øje på, og nærmest pr. automatik begynde at opremse din indre tjekliste. For skulle jeg have fulgt min egen, dengang jeg var gået fra min eksmand, havde jeg aldrig fundet min nuværende mand, som jeg er lykkeligt gift med. Jeg var 37.

Prøv derfor at åbne dig – sådan helt indefra – for den mulighed, at du kan rende ind i drømmepartneren.  Du ved kun selv, om du reelt tror på, det kan ske, eller ej. Drop det her med at påtage dig et muntert tonefald, når du siger: ”Sker det, så sker det – ellers er jeg også godt tilfreds”, hvis du reelt ikke er sorgløs omkring det. Vis hvem du er, så andre kan se det – så tiltrækker du automatisk også én, der passer til dig.

Ligesom du faktisk også gør, hvis du har en masse forudbestemte forventninger til din kommende kæreste: Så tiltrækker du én, der forsøger at indfri andres behov først og fremmest, og hvis de ikke er i stand til det, måske forsøger at manipulere dig til at tro, at dine ønsker er blevet indfriet. Og er det sådan én, du gerne vil have?

Skriv en kommentar: