I erhvervslivet er det meget moderne at lade sig “coache”, måske fordi det lyder mere magtfuldt, når man er leder eller selvstændig. Det emmer mere af magt og styr på det, end f.eks. ordet supervision gør. Forskellen er dog til at tage og føle på – lidt firkantet sagt, er coaching en træning af de færdigheder, du har i forvejen, hvor supervision får dig til at skifte position, og se dine opgaver fra en ny vinkel, hvilket åbner muligheder for personlig udvikling. I stedet for at skifte operativsystem, skifter du platform. Taler vi samme sprog?

Coaching kan altså være udmærket, hvis man ikke ønsker at bringe sig selv i spil. Min erfaring er dog, at åbner man op for at udvikle sig personligt, udvikler man også ens personlige lederegenskaber – de funderes nemlig i selve det menneske, der skal være frontfigur for andre. Ansatte følger et menneske, ikke et sæt færdigheder.

Derfor tilbyder jeg supervision frem for coaching. For dig, som vil udvikle dig selv samtidig med den måde, du bruger dine færdigheder på.

Skriv en kommentar: