Oplevelsesorienteret betyder, at det er dine oplevelser, der er i fokus. Det, der betyder noget, er hvordan du opfatter tingene, ikke hvordan andre siger, de bør se ud. Det er meget vigtigt i arbejdet med at finde frem til lige netop din måde at være dig på – for kun ad den vej kan vi finde ud af, hvordan du har lært at leve dit liv.

Det betyder også, at jeg ikke kommer til at fortælle dig, hvordan du skal leve. Det, du får hjælp til hos mig, er at komme videre med dit liv, og lære at leve dit liv på en god måde, som du selv kan finde ud af fremover – man kan sige, at mit mål er at gøre mig selv arbejdsløs i forhold til hver enkelt klient.

Min oplevelse af dig spiller også en rolle, men det vil være meget tydeligt, hvad der er min opfattelse, og hvad der er din egen. Jeg bruger mine øjne, min krop, min uddannelse og mine egne erfaringer til at hjælpe dig med at gøre det tydeligt for dig selv, hvem du er. Jeg kommer aldrig til at fortælle dig, hvordan du er – kun hvordan du virker på mig. Ligesom med dig, spiller min selvopfattelse og mit menneskesyn også med, når jeg opfatter dig, men så længe det er tydeligt, hvad der er mig, og hvad der er dig, kan det kun fungere som inspiration for dig selv – hvordan du har lyst til at være, og hvordan du gerne vil opfattes.

Min fornemste opgave er at hjælpe dig med at blive i stand til at leve dit eget liv på den måde, du selv ønsker at gøre det.

Skriv en kommentar: