Som jeg også har skrevet om i mit afsnit om medicin eller ej her på siden, er det meget forskelligt om man kan have glæde af at bruge lykkepiller eller ej. Mandag d. 8. april 2013 var emnet oppe at vende i “Ibens”, et snakkeprogram på Radio 24syv, hvor hun på en ret holistisk måde kæder lytternes meninger og egne historier sammen til 2-timers fortællinger om forskellige emner. Et autentisk udtryk for kultur, samværsformer og forholdet mellem individ og fællesskab – kvalitetsradio, som jeg gerne vil anbefale, især i en tid hvor P3 er blevet poppet hurtigsnakkerradio, og programmer som P4 i P1 slet slet ikke rummer den kvalitet de gjorde engang.

Jeg ringede ind og gav mit besyv med som privatperson; fortalte om mine egne erfaringer med antidepressive midler, eller lykkepiller, som de så misvisende bliver kaldt. For om end man snyder hjernen til at tro, at kroppen og psyken har mange flere kræfter end den reelt har, så kan pillen ikke trylle de udfordringer væk, som man reelt ikke har lært at håndtere i sit liv. De er der stadig, hvis man nogensinde vover at trappe ud af pillerne igen.

Hvad er lykke? Er du lykkelig? Jeg mener, jeg er. Måske fordi jeg har erkendt, at lykke ikke består af lykke alene, men også i at magte at acceptere smerte, sorg, uro såvel som eufori, glæde og hvile som lige gyldige dele af følelseslivet. Men især fordi jeg gennem at anerkende mig selv og være tilfreds med mine egne begrænsninger har lært at leve med mig selv som jeg er, og at tage de fornødne hensyn, der må tages, så jeg kan leve et liv i balance – et liv i harmoni med mig selv og mine egne evner.

Hør programmet ved at klikke herunder – mit eget indslag kommer ca. 32 minutter inde i første del, og har I ikke lyst til at lytte til det hele, så hæng i det mindste på også lige efter mig, for her udtrykker psykoterapeut Hanne Vilstrup den virkelig gode pointe, at vi mennesker ofte er tilbøjelige til at tænke, at det er os, der er noget “galt” med, hvis vi ikke trives, og ikke vores omgivelser, der trænger til en justering.

http://arkiv.radio24syv.dk/video/7983019/ibens-08-04-2013-1

Skriv en kommentar: